+3110 - 747 00 00
Voordeel tot 30% | levenslange garantie | 60 dagen bedenktijd
Selecteer uw verzendbestemming & valuta

Shoppingbag

Je shoppingbag is leeg

Bekijk het aanbod op onze website en voeg producten toe aan je shoppingbag.

De perfecte verlovingsring

Natuurlijk wil jij met dé perfecte verlovingsring op je knieën

Hallo, mijn naam is Tamara en ik ben 5 jaar goudsmid geweest. Inmiddels adviseer ik al bijna 10 jaar klanten van DiamondsByMe. Maar hoe kies je nou de perfecte verlovingsring? Dus om de mannen een beetje te helpen… schrijf ik voor jullie dit stukje. Ik heb de jacht op de juiste ring verdeeld in 4 blokken. Dit maakt het een stukje overzichtelijker. De verschillende stappen die ik met jullie ga doornemen zien er als volgt uit:

  • Stap 1: Budget
  • Stap 2: De kleur en edelmetaal
  • Stap 3: De ring
  • Stap 4: De Diamant

1) BUDGET

Het budget is vaak het belangrijkste om mee te beginnen. Het vastzetten van een budget zorgt ervoor dat je gerichter kunt gaan zoeken. Je hebt meteen een overzicht voor ogen wat er allemaal mogelijk is met jouw budget. Op de site kun je heel gemakkelijk je eigen budget instellen.

2) DE KLEUR EN EDELMETAAL

De Kleur

Uiteraard is de kleur van het goud een persoonlijke keuze, maar ik kan je wel vertellen welke combinaties het meest verkocht worden. Een veel verkochte combinatie is bijvoorbeeld een bicolor gouden ring, in combinatie met een geelgouden band met een witte kast waar de diamant in komt. De andere meest voorkomende keuze is de geheel witgouden ring. In witgoud komt de diamant namelijk het mooiste uit. Een ander metaal wat vaak gebruikt wordt voor verlovingsringen is Platina. Dit is een duurder materiaal dan witgoud omdat het een blijvende mooie witte kleur heeft en het minder snel krast. Op de website kan je heel gemakkelijk ‘spelen’ met de verschillende kleuren edelmetalen die wij hebben. Maar, neem vooral even een kijkje bij de sieraden van jouw aanstaande. Dit geeft vaak al een aardige indruk van wat zij mooi vindt. Mocht je er alsnog niet uit komen? Wees dan niet bang om er een foto van te maken en contact met ons op te nemen zodat wij je goed kunnen helpen met het kiezen van de perfecte verlovingsring.

Het edelmetaal

Wanneer je een keuze hebt kunnen maken voor de kleur van het edelmetaal zul je een beslissing moeten maken in het gehalte van het goud. In Nederland wordt 14 karaats goud het meeste verkocht. De ringen vanaf ongeveer 1500 euro worden het meeste verkocht in 18 karaats goud of Platina. Wanneer je het gehalte verandert, zie je direct het prijsverschil. Bij witgoud zie je geen kleurverschil, maar geelgoud wordt wat blanker naarmate het gehalte lager wordt. Wil je meer informatie over de verschillende gehaltes? Dit hebben wij uitgebreid uitgelegd op deze pagina.

3) DE RING

Dit is misschien wel de moeilijkste stap van het gehele keuzeproces, namelijk het kiezen van de stijl. Er zijn veel verschillende soorten verlovingsring stijlen.

Traditioneel en Klassiek

Het meest verkochte model voor een verlovingsring is de solitaire ring. Hierbij is de diamant het centrale punt en krijgt deze de complete aandacht. De diamant wordt in een zetting geplaatst met draadpootjes en hij staat hoger op de band. De diamant zit in een open zetting waardoor het licht perfect door de diamant schijnt. Onze meest verkochte solitair ringen zijn:

Glitter en Glamour

Houdt jouw geliefde van glitter en glamour? Dan is een ring met een Pavé zetting misschien wel wat je zoekt. Bij een Pavé zetting zitten er veel steentjes bij elkaar en alliance. Dit betekent dat er meerdere stenen naast elkaar zijn gezet. Bij dit soort zettingen wordt het licht mooi teruggekaatst en valt de ring dus goed op. Bij een Memoire ring kun je kiezen voor verschillende hoeveelheden diamanten naast elkaar, bijvoorbeeld 3, 5, of 7 steens en zelfs helemaal rondom. Bij een Memoire verlovingsring lijkt het alsof de hele ring uit diamanten bestaat en schittert dus ook prachtig. Hieronder een aantal voorbeelden van onze bestsellers:

Exclusieve ringen

Ben je opzoek naar een exclusieve ring, dan is er ook een keuze om te kiezen voor een mooie grote diamant met het klassieke model. De diamant staat dan mooi centraal. Hieronder heb ik een aantal bijzondere exclusieve modellen voor je op een rijtje gezet. Had je zelf al een idee in gedachten maar hij staat niet tussen de voorbeelden, of je komt er niet uit op de site? Je kan gerust contact met ons opnemen. Wij helpen je graag bij het ontwerpen van een mooie verlovingsring voor jouw geliefde.

Moderne ringen

Veel moderne ringen hebben een wat strakkere vorm. De combinatie met geelgoud en witgoud is erg mooi bij moderne ringen. De banden zijn wat vierkanter dan de klassieke verlovingsringen. Hieronder heb ik een aantal voorbeelden voor je op een rijtje gezet.

Verlovingsringen met gekleurde edelstenen

Een verlovingsring met een gekleurde edelsteen is uiteraard ook mogelijk, zoals Saffier of Robijn. Bij DiamondsByMe heb je de keuze om uit 15 verschillende edelstenen te kiezen. Saffier, Robijn en Smaragd zijn de meest verkochte edelstenen. Hieronder een aantal voorbeelden van verlovingsringen met edelstenen:

Vintage verlovingsringen

Tot slot zijn er ook verlovingsringen met een vintage stijl. De ringen hebben een speciaal karakter en hebben veel details. De parelrandjes en de bloemachtige krullen maken deze ringen bijzonder. Hieronder een aantal voorbeelden:

4) DIAMANT

De edelsteen die staat voor een verlovingsring is de Diamant. Een Diamant is de hardste edelsteen die bestaat en is dus voor eeuwig. Op deze manier symboliseert hij jullie eeuwige liefde. Een Diamant is in verschillende slijpvormen verkrijgbaar. De ronde slijpvorm wordt het meest gekozen bij verlovingsringen, maar je kan ook kiezen uit bijvoorbeeld een hartvorm of een Princess geslepen diamant. Hieronder een aantal slijpvormen:

Op onze website kun je nog meer achterliggende informatie vinden over de diamant. Het belangrijkste wat ik aan jullie wil meegeven is dat de kleur en de zuiverheid van een diamant belangrijke keuzes zijn. Op DiamondsByMe verkopen we standaard twee kwaliteiten SI/G en VS/E. Mijn advies is om te kiezen voor minimaal SI. De SI-kwaliteit is ook de meest verkochte kwaliteit. Wanneer je naar VS-kwaliteit gaat, kun je over het algemeen niets met het blote oog in de diamant ontdekken. De kleur varieert van spierwit (ook wel blauwwit) naar geel. D en E zijn de top kleuren en dit loopt af naar X voor echt geel. De G-kleur die wij naast de E-kleur verkopen is nog steeds mooi wit maar zal naast de E-kleur iets geliger aandoen. Officieel is de benaming “near colorless (white)”. Als we beide kwaliteiten naast elkaar leggen dan zal de VS/E-kwaliteit mooier overkomen.