+3110 - 747 00 00
Voordeel tot 30% | levenslange garantie | 60 dagen bedenktijd
Selecteer uw verzendbestemming & valuta

Shoppingbag

Je shoppingbag is leeg

Bekijk het aanbod op onze website en voeg producten toe aan je shoppingbag.

Manchetknopen

Filteren

In een zee van donkere pakken kun je je als man onderscheiden met een fraai horloge, dasspeld of een stoere riem, maar vergeet ook mooie manchetknopen niet. Een paar goedgekozen manchetknopen verbetert je uitstraling en maakt je anders dan de rest.
Manchetknopen zijn een klassiek en nuttig mannensieraad, dat weer helemaal hip is. Je draagt ze als puntje op de i van een zakelijke outfit, als hip modeaccessoire of als luxe accent tijdens formelere gelegenheden zoals een bruiloft.

Trouw manchetknopen
Een paar schitterende manchetknopen maakt je trouwpak echt compleet en zorgt dat je extra stijl en elegantie uitstraalt als bruidegom. Het is de bedoeling dat de manchetknopen net onder de mouw van het jasje van je trouwpak uitkomen. Een manchetknoop mag dus zeker gezien worden tijdens je huwelijk!

Als je manchetknopen speciaal voor jullie trouwdag laat maken, overweeg dan jullie trouwdatum of de naam van je geliefde erin te laten graveren. Zo heb je steeds een blijvende herinnering aan een heel speciale dag, ook als je je trouw manchetknopen later bij andere gelegenheden draagt.

Witgouden manchetknopen

Handgemaakte witgouden manchetknopen hieven niet duur te zijn. Onze witgouden manchetknopen zijn goedkoper dan bij de meeste andere juweliers. Dat kan omdat wij alle sieraden uitsluitend op bestelling maken en dus geen voorraad hebben. Zo kunnen wij witgouden manchetknopen leveren tegen zeer concurrerende prijzen. Daarbij doen onze goudsmeden overigens geen enkele concessie aan de materiaalkwaliteit of vakmanschap.

Gepersonaliseerde manchetknopen

Bij DiamondsByMe koop je handgemaakte manchetknopen voor liefhebbers, bruidegoms en modebewuste mannen. Doordat ze handgemaakt zijn, weet je zeker dat elk setje manchetknopen dat ons atelier verlaat net zo uniek is als jijzelf!

Alle manchetknopen uit onze bestaande collectie kun je helemaal personaliseren en aanpassen aan jouw smaak. Je kunt een persoonlijke inscriptie toevoegen, bijvoorbeeld met je initialen, een logo of een speciale datum. Ook kun je het materiaal kiezen waaruit je jouw gepersonaliseerde manchetknopen wilt laten maken: witgoud, platina, met of zonder steen, gegraveerd of geëmailleerd, het is geen probleem voor onze geschoolde edelsmeden. Als je echt iets aparts zoekt, kun je ook een geheel eigen ontwerp maken voor gepersonaliseerde manchetknopen, die we dan exclusief voor jou maken.

Manchetknopen graveren

Om je manchetknopen nog persoonlijker te maken kun je er iets in laten graveren zoals een tekst of datum, of een symbool of logo dat veel voor je betekent. Het is ook mogelijk vingerafdrukken of teksten te laten graveren in je eigen handschrift. De kosten voor het graveren zijn afhankelijk van wat je precies zou willen. Als je ons laat weten wat je wensen zijn, sturen we je graag een vrijblijvende prijsopgave voor het graveren.

Manchetknopen met logo

Heb je een speciale band met een merk, vereniging, sportclub of bedrijf? Of zoek je een stijlvol relatiegeschenk? Laat dan manchetknopen met logo maken. Onze edelsmeden adviseren je graag op welke manier en met gebruik van welke materialen en technieken het logo het beste tot zijn recht komt. Sommige logo’s kunnen het beste geëmailleerd worden, andere gegoten of gegraveerd. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Hoe draag je manchetknopen?

Een overhemd dat geschikt is om manchetknopen te dragen herken je doordat er geen knoopjes bij de mouwen zitten. In plaats van de knoopjes zitten er twee openingen, waar de manchetknopen doorheen kunnen. Er zijn manchetknopen met een vaste sluiting, een draaibare sluiting of een kettingsluiting.

Manchetknopen komen het beste tot hun recht op een hemd met brede, omgeslagen zomen (de manchetten, of french cuffs). Let erop dat je knopen passen bij andere accessoires die je draagt zoals je horloge, trouwring of dasspeld. Als je bijvoorbeeld een zilverkleurig horloge hebt, draag je daarbij liever geen gouden manchetknopen. Een horloge met een leren band is makkelijker: daar passen alle metaalsoorten bij.
Uiteraard zijn ze ook in rose goud verkrijgbaar of een combinatie van verschillende kleuren goud.

Manchetknopen kennen we in Europa pas sinds de 17e eeuw. Voor die tijd hielden aristocratische heren de uiteinden van hun overhemden bij elkaar met lintjes of stukjes kant. Op een gegeven moment werden de lintjes vervangen door twee gouden of zilveren knopen met een kettinkje ertussen, en voilà: de manchetknoop in zijn oudste vorm was geboren!

Vanaf de 19e eeuw werden manchetknopen minder duur, omdat ze ook industrieel geproduceerd konden worden. Ze raakten in gebruik bij een breder publiek en ook de middenklasse en zakenmannen gingen ze dragen. Pas in de jaren twintig van de vorige eeuw ontstond het systeem met het scharnierende staafje tussen een dubbele steel dat we nu ook nog kennen.

In de jaren ‘70 raakten manchetknopen uit de gratie toen de overhemden met vaste knoopjes in de mode kwamen, maar sinds de jaren ‘90 is de manchetknoop weer helemaal terug van weggeweest. Mannen dragen ze nu als discreet en nuttig luxe accessoire, waarbij ze graag kiezen voor handgemaakt en gepersonaliseerde exemplaren.