Shoppingbag

Je shoppingbag is leeg

Bekijk het aanbod op onze website en voeg producten toe aan je shoppingbag.

Ecologisch verantwoord

Goud: het symbool van liefde, status, aanzien én gezondheid. Echter, wanneer we naar het achterliggende verhaal van goud kijken, bijvoorbeeld op wat voor manier dit prachtige materiaal wordt gewonnen, is dit vaak allesbehalve liefdevol en romantisch. Voor veel edelstenen is dit ook het geval. De winning van goud en edelstenen is al sinds jaar en dag een discussie punt op het gebied van milieu en maatschappij.

Wij vinden het belangrijk om eerlijke producten te verkopen, daarom streeft DiamondsByMe de waardes na van de Responsible Jewellery Council. Wil je meer weten over hoe DiamondsByMe duurzaam onderneemt, klik hier voor meer info.

Fairtrade wil zeggen dat goud maar ook edelstenen worden gewonnen zonder dat er schade wordt aangericht op het gebied van milieu en de maatschappij. Het eerste mondiale keurmerk voor fairtrade goud is Fairtrade-Fairmined. Dit keurmerk is te vergelijken met de duurzame koffie van Max Havelaar. Fairtrade-Fairmined is mede door de inzet van Stichting Max Havelaar gerealiseerd.

De stichting Fairtrade-Fairmined zorgt ervoor dat mijnwerkers eerlijk betaald worden. Hiernaast krijgen de mijnwerkers extra premies voor het winnen zonder het gebruik van kwik.

Het hele proces van de winning van goud tot het ontstaan van jouw sieraad komt steeds beter in beeld. Vroeger was het winnen van goud en edelstenen een handel waar niet veel over bekend was, veel mijnen waren volledig afgeschermd van de bewoonde wereld. Tegenwoordig, door tv programma’s maar ook door verschillende organisaties is er een veel beter beeld van hoe dit in zijn werk gaat. Er is meer bekend over de arbeidsomstandigheden maar ook over de manier van het winnen. Er zijn namelijk nog veel mijnen die op een milieu en maatschappelijk onvriendelijke manier goud winnen.

Recycling goud

Vervelend genoeg is er te weinig fair trade goud beschikbaar om alle goudsmeden en juweliers te voorzien. Dit is één van de redenen dat wij naast het gebruik van fair trade goud ook proberen zoveel mogelijk goud te recyclen. Wij willen op deze manier zo duurzaam mogelijk onze sieraden vervaardigen.
Naast dat wij ons best doen om jouw sieraad zo duurzaam mogelijk te maken kun jij hier ook bij helpen. Wij bieden jou de kans om jouw oude goud in jouw nieuwe sieraad te hergebruiken. Meer informatie vind je hier.

Convenant Verantwoord Goud (goed goud)

Om als klein land iets groots te kunnen betekenen op deze gebieden heeft de Nederlandse goudsector en MVO Nederland besloten zich gezamenlijk in te zetten voor een internationaal verantwoorde goudketen ook wel het Convenant Verantwoord Goud. Dit convenant gaat ervoor zorgen dat de winning van goud tot en met de recycling meer in beeld komt een word gerespecteerd, maar ook de mensenrechten, het milieu en biodiversiteit zal hierbij een grote rol spelen. Meer informatie over Convenant Verantwoord Goud vind je hier.

Conflict vrije diamant

Voor veel mensen is het nog onduidelijk wat er precies bedoeld word het bloeddiamanten. Hebben bloeddiamanten een rode kleur of zijn deze zeldzaam?
Jammer genoeg is dit niet de juiste reden van deze benaming en heeft dit te maken met alle mensen die moeten sterven door de verkoop van deze diamanten.
Na de ontdekking van diamanten in Afrika zijn er veel discussies ontstaan over de juiste manier van het winnen van de diamanten. De diamanten werden namelijk verkocht om vervolgens burgeroorlogen te kunnen financieren. Van de opbrengst werden dus wapens en dergelijke gekocht om vervolgens volkeren uit te kunnen roeien en hun rijk te kunnen vergroten. Om deze handel en vooral de oorlog te kunnen stoppen is het Kimberley process gestart. Dit proces is een internationale samenwerking die ervoor moet zorgen dat de bloeddiamanten zo veel mogelijk buiten de diamant industrie blijven. Zolang zij deze diamanten niet kunnen verkopen kunnen zij de oorlog niet financieren. Meer informatie over het Kimberley process vind je hier.

Lab Grown Diamond

DiamondsByMe is de eerste in Nederland die de verkoop van Lab Grown Diamonds zal promoten in hun sieraden.
“Wij staan achter de verkoop van Lab Grown Diamonds omdat dit voor de klant meer mogelijkheden biedt voor een mooiere prijs, ook hopen wij dat Lab Grown Diamonds voor verbetering zorgt op het gebied van milieu en maatschappelijke problemen“.

Wil jij meer weten over Lab Grown Diamonds klik hier. Bekijk hier onze verlovingsringen met Lab Grown diamant.