+3110 - 747 00 00
Voordeel tot 30% | levenslange garantie | 60 dagen bedenktijd
Selecteer uw verzendbestemming & valuta

Shoppingbag

Je shoppingbag is leeg

Bekijk het aanbod op onze website en voeg producten toe aan je shoppingbag.

Verlovingsringen met saffier

Solitaire
Solitaire
Solitaire pavé
Solitaire pavé
Alliance
Alliance
Halo
Halo
Entourage
Entourage
3 Steens
3 Steens
Vintage
Vintage
Filteren
Geselecteerde filters Saffier ',
Gegarandeerd de laagste prijs
Gegarandeerd de laagste prijs
Gegarandeerd de laagste prijs
Stel online de ultieme verlovingsring samen

Je bent klaar voor de volgende stap in je leven. Je bent klaar om ‘ja, ik wil’ te zeggen. Maar dan moet je haar toch eerst vragen. Waar je het vraagt en hoe je op de knieën gaat, maakt eigenlijk niet uit. Als je maar die ene perfecte ring voor haar hebt: een verlovingsring saffier, net zoals Lady Diana. Want met een saffier maak je je unieke verlovingsring nog specialer.

Lady Diana

De bekendste verlovingsring met een koningsblauwe saffier werd gedragen door Lady Diana. De prinses van het volk koos voor de saffier, omdat deze blauwe edelsteen een koninklijke uitstraling bezit en kracht uitstraalt. Geen wonder dat Lady Diana voor deze prachtige blauwe edelsteen koos. Haar verlovingsring bestond uit een saffier omringd door 14 diamantjes. De ring was gemaakt van 18 karaats witgoud. Een prachtig erfstuk dat nu gedragen wordt door de schoondochter van Lady Diana: Catherine. Overigens was de verlovingsring saffier niet het enige sieraad met saffier van Lady Diana. Ze hield heel erg van deze edelstenen.

De verlovingsring van Lady Diana is een inspiratiebron voor edelsmeden. Onze edelsmeden bedachten een prachtige Vintage ring die Lady Diana vast had uitgekozen als wij toen al ringen met edelstenen hadden gemaakt. De blauwe edelsteen wordt hier ook omringd door witte edelstenen. Maar natuurlijk kan jij hier je persoonlijke smaak en die van je aanstaande verloofde in een Lady Diana verlovingsring saffier verwerken.

Wat is saffier?

Een saffier is een blauwe edelsteen. Maar wist je dat er ook andere kleuren saffieren bestaan? Alleen de kleur rood komt niet voor bij deze edelstenen. Maar wat is saffier eigenlijk zonder zijn diepblauwe kleur? Want als we het hebben over saffieren, bedoelen we eigenlijk de koninklijk blauwe edelsteen. De andere kleuren noemen wij Fancy Saffieren. Maar wat is saffier precies?

Bijzondere geboortesteen
Net als de andere edelstenen is deze blauwe edelsteen ook gekoppeld aan een geboortemaand. Is je bruid geboren in de maand september? Dan moet je een verlovingsring saffier uitzoeken voor haar. De koningsblauwe edelsteen hoort namelijk bij september. Maar wat is saffier zonder eigen sterrenbeelden? Is je bruid Stier of Maagd van sterrenbeeld? Ze zegt zeker ja als je dan op je knieën gaat met een verlovingsring saffier.

Diepblauwe edelsteen
Wat is saffier toch blauw! Hoe blauwer, hoe meer de blauwe edelsteen waard is. Om de edelstenen nog blauwer te maken, worden deze verwarmd. Zo wordt de intensiteit van het blauw nog krachtiger en kan de steen nog meer stralen in een verlovingsring saffier. Door het verwarmen verdwijnen onzuiverheden die nog in de steen zitten. Een saffier is een korund edelsteen.

Zeer harde edelsteen
Dankzij het korund in de blauwe edelsteen is deze zeer hard en dat maakt het voor onze goudsmeden zo fijn om met de steen te werken. Het laat zich gemakkelijk in verschillende vormen slijpen. En daar doe jij je voordeel mee bij het ontwerpen van een verlovingsring saffier.

Een zeer bijzondere verlovingsring

Kies je voor de saffier als edelstenen in de verlovingsring, dan kies je voor een zeer bijzondere, intense kleur. Het koele donkerblauw van de edelstenen komt het beste tot zijn recht in een zilveren of witgouden ring. Laat de saffier in je ontwerp omringen door witte edelstenen om zo het blauw nog intenser te laten zijn. Of kies juist voor een solo setting, waarbij de saffier wordt omringd door het edelmetaal.

Wij hebben voor jou al wat inspirerende voorbeelden op een rij gezet. Zo kun je kiezen voor een Vintage ring of juist voor een moderne ring. Per categorie kun je kiezen voor geelgoud, witgoud, rose goud en platina en je kunt de vorm en grootte van de saffier aanpassen.
Wij hebben onder andere de volgende slijpvormen:

Zo krijg je een perfect beeld van hoe je unieke verlovingsring saffier eruit zou komen te zien. En kun je tussen de vele ontwerpen niet vinden wat de perfecte verlovingsring is voor je bruid, dan ontwerp je deze toch gewoon helemaal zelf.

On demand met liefde gemaakt

Onze edelsmeden maken met liefde jouw perfecte verlovingsring met saffier. Want alleen jij weet wat de perfecte ring is voor je grote liefde. Kies bijvoorbeeld voor een door Lady Diana geïnspireerde verlovingsring met een saffier. Of past die Pavé ring beter bij je aanstaande bruid, want zo kan zij de blauwe edelstenen als een kroon om haar ringvinger dragen. Aarzel niet en neem contact met ons op. Je kan een basismodel uitkiezen en naar eigen hand zetten. Of je dient je eigen ontwerp in. Geen enkele ring in onze collectie ligt al klaar, want wij maken alles met liefde on demand, zodat jij je grote liefde die ene belangrijke vraag kan stellen met een verlovingsring saffier erbij.