Shoppingbag

Je shoppingbag is leeg

Bekijk het aanbod op onze website en voeg producten toe aan je shoppingbag.

Edelstenen

Bij DiamondsByMe vinden wij het erg belangrijk om producten te verkopen die wij kunnen verantwoorden naar de klant. Naast dat wij verantwoord metaal verkopen, zijn de edelstenen die wij in onze sieraden verwerken ook ecologisch verantwoord. Er is zoveel te vertellen over edelstenen, daarom hebben wij een selectie gemaakt van 8 belangrijke onderwerpen met betrekking tot de edelstenen die wij aanbieden.

Mocht je vragen hebben over onze edelstenen of over een andere soort edelsteen die wij niet benoemen, kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Wij helpen jou graag verder in de zoektocht naar jouw droomsieraad met de perfecte steen.


Molecuul formule edelstenen
De molecuul formule van de steen. Elke edelsteen soort heeft zijn eigen samenstelling van moleculen, ontwikkeld in de natuur, dit is wat ze zo uniek maakt.

Geboorte steen
Voor meer informatie over alle geboorte stenen en hun betekenis klik hier.

Hardheid Mohs
Hierbij geven wij aan wat de hardheid is van de steen en wat hierbij van belang is. Voor het gebruik van edelstenen in een sieraad is de hardheid belangrijk om te weten. Deze bepaald of een steen wel of niet geschikt is om te verwerken in een sieraad. De kans bestaat namelijk dat een zwakke steen kan scheuren of breken. Voor meer informatie over de betekenis en bepaling van hardheid klik hier.

Kleur edelstenen
Bij kleur geven wij aan in welke kleuren de des betreffende edelsteen voorkomt. Ook vertellen wij hier wat over de bijzonderheid en zeldzaamheid van bepaalde kleuren die waardebepalend zijn.

Herkomst & Historie van de edelstenen
Hierin laten wij weten in welke landen de steen gevonden wordt en welke mythes bekend zijn over de steen.

Verzorging van onze edelstenen
Wij vertellen per steen waar je op moet letten op het gebied van verzorgen. Sommige edelstenen zijn kwetsbaarder dan andere. Om de edelsteen mooi te houden zijn er bepaalde punten waar je rekening mee kunt houden.

Imitaties
Veel edelstenen worden geïmiteerd. Voor een leek in edelstenen, maar zelfs voor specialisten, is het soms moeilijk om bepaalde imitaties van natuurlijke edelstenen te onderscheiden. Wij hebben hierbij beschreven welke imitaties voorkomen en waar je op kunt letten. Dit kan vooral van belang zijn wanneer je edelstenen in het buitenland wilt kopen. Alle edelstenen die wij inkopen komen bij de beste edelsteen handelaren vandaan. Ook worden deze edelstenen gecontroleerd op echtheid door zowel de leveranciers als onze edelsteen specialisten.

Slijpsel
Niet alle edelstenen kunnen in elke vorm worden geslepen. Dit heeft te maken met de gevoeligheid van de steen. Sommige stenen kunnen in bepaalde vormen sneller breken en worden dan ook niet in die vorm verkocht. Ook is het zo dat de slijpvorm grotendeels bepaalt hoe de steen qua kleur en lichteffecten eruit zal komen te zien. Een diamant komt bijvoorbeeld het mooist tot zijn recht in een gefacetteerde slijpvorm. Terwijl een robijn met een prachtig ster effect het mooist in een cabochon geslepen vorm tot zijn recht komt.