+3110 - 747 00 00
Voordeel tot 30% | levenslange garantie | 60 dagen bedenktijd
Selecteer uw verzendbestemming & valuta

Shoppingbag

Je shoppingbag is leeg

Bekijk het aanbod op onze website en voeg producten toe aan je shoppingbag.

Ringen met lab grown diamant

Edelsteen
Edelsteen
Exclusief
Exclusief
Modern
Modern
Vintage
Vintage
Aanschuifringen
Aanschuifringen
Fantasie
Fantasie
Eternity
Eternity
Filteren
Geselecteerde filters Lab-grown diamant ',
Wij vervaardigen ook uw eigen, unieke ontwerp!
Gratis verzending en 60 dagen retourrecht
Wij vervaardigen ook uw eigen, unieke ontwerp!
Wij vervaardigen ook uw eigen, unieke ontwerp!

Iedereen weet van de zeldzaamheid van diamanten. Waarschijnlijk weet je ook hoe diamant ontstaat: door miljoenen jaren onder extreem hoge druk in de aarde ontstaat uit samengedrukte materie diamant. Vanwege dit proces, de zeldzaamheid en de vindwijze is diamant bijzonder kostbaar. De laatste decennia is er echter een prachtig alternatief ontstaan: lab grown diamond of lab created diamant. Ringen met lab-grown diamant vormen een uitstekend alternatief voor ringen met natuurlijke diamant. Anders dan veel mensen vaak denken, is lab-grown diamant geen nepdiamant, maar een synthetische, door mensen gecreëerde variant.

Wat is lab-grown diamant precies?

Door de zeldzaamheid en aantrekkingskracht van natuurlijke diamant is de vraag hiernaar vaak groter dan het aanbod en dat heeft uiteraard effect op de prijs. Daarom is men in de wetenschap al decennia lang bezig met het zelf creëren van diamanten. Zo kwam de lab-grown diamant of lab created diamant te ontstaan en daarmee was ook de geboorte van ringen met lab-grown diamant een feit.

In de zoektocht naar alternatieven voor lab-grown diamant zijn er zeer veel imitatie-diamanten ontwikkeld. Lab-created diamant beschikt over een positieve uitzonderingspositie. Lab created diamant beschikt namelijk over een GIA-certificaat vanaf 0.3 karaat. Middels dit GIA-certificaat wordt de authenticiteit van een diamant bevestigd. Lab-grown diamant heeft dus dezelfde status als natuurlijke diamant, dit in tegenstelling tot diamant-imitaties. Het GIA-certificaat wordt afgegeven omdat lab grown diamonds qua samenstelling niet verschillen van natuurlijke diamant. In een laboratorium worden de omstandigheden waaronder diamant ontstaat nagebootst, met als resultaat een steen die vrijwel niet afwijkt van de exemplaren die in de natuur te vinden zijn. De synthetische diamanten, zoals lab grown diamanten vaak worden genoemd, lijken zelfs zo sterk op de natuurlijke exemplaren dat er dikwijls gespecialiseerde apparatuur moet worden gebruikt om een onderscheid te kunnen maken.

De voordelen van ringen met lab-grown diamant

Het zal je inmiddels duidelijk zijn: ringen met lab-grown diamant zijn net zo mooi en net zo chique als ringen met de natuurlijke variant. Er is dan ook officieel geen sprake van ‘nep’ diamant, maar slechts van een diamant die op andere wijze tot stand is gekomen. Lab-grown diamanten zijn scherper geprijsd dan de ringen met natuurlijke diamant, over het algemeen zijn ze ongeveer 30% goedkoper.
Onze ringen zijn in verschillende edelmetalen verkrijgbaar, in 1 kleur of een combinatie van twee kleuren goud zoals:

Zelf jouw ring met lab-grown diamant ontwerpen

Wil jij zelf jouw ring met Lab-created diamant ontwerpen? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen deze diamanten verwerken in al onze ringen. Voor al onze ringen geldt dat je kunt kiezen uit de bestaande collectie, een exemplaar van jouw keuze kunt aanpassen, een ring door ons kunt laten ontwerpen of zelf een ontwerp aan kunt leveren. Onze ervaren ambachtslieden staan voor je klaar om voor jou de ring van je dromen te vervaardigen. Wij beschikken over ruime ervaring in het vervaardigen van ringen met lab-grown diamant. Ervaar hoe leuk en exclusief het zelf ontwerpen van jouw ring met leb-grown diamant kan zijn!

Klik hier voor een overzicht van al onze sieraden met Lab-grown diamanten: