+3110 - 747 00 00
Voordeel tot 30% | levenslange garantie | 60 dagen bedenktijd
Selecteer uw verzendbestemming & valuta

Shoppingbag

Je shoppingbag is leeg

Bekijk het aanbod op onze website en voeg producten toe aan je shoppingbag.

Zegelringen

Zegelringen
Zegelringen
Rolex stijl
Rolex stijl
Monogram
Monogram
Fantasie
Fantasie
Filteren
Geselecteerde filters Zegelring ',
Kies uit een scala aan ringstijlen, van rolex ringen tot zegelringen!
Een uniek sieraad voor ieder budget
Gratis verzending en 60 dagen retourrecht
Gratis verzending en 60 dagen retourrecht

Zegelringen getuigen van een zeer specialistisch staaltje vakmanschap. Vooral de zegelringen met een familiewapen of een initiaal die generaties lang mee gaan en van vader op zoon of dochter over gedragen worden. De gedachte achter een zegelring is al even fascinerend als de bewerking zelf. Want ook het vervaardigen van een zegelring met gravure is een zeer intensief en tijdrovend proces. Het gaat om puur handwerk, een echt ambacht dat om jarenlange ervaring vraagt.

DiamondsByMe biedt drie verschillende soorten zegelringen met gravure mogelijkheden aan:

  • de massieve zegelring, met handgravure
  • de massieve zegelring met lasergravure
  • de massieve zegelring met edelsteengravure

“Het maken van een zegelring met een familiewapen met handgravure is iedere keer opnieuw een prachtige uitdaging en een fantastisch ambacht, waarin ik mij totaal kan verliezen. Het begint al bij het ontwerpen zelf. De ring zelf presenteert in feite het meesterwerk in de zegel, en daarom besteden wij daar ook uiteraard alle aandacht aan. Het maken van de zegel voelt als de bekroning op het werk. Laag voor laag bewerk ik het edelmetaal in het kleine vlak van de zegelring totdat een bijzonder stukje kunstwerk is ontstaan en deze tot in de kleinste details het wapen, de trots van de familie weergeeft. De gedachte dat deze zegelring van generatie op generatie kan worden doorgegeven maakt het bijzonder speciaal!” aldus één van onze exclusieve heraldische goudsmeden.

Wat is een zegelring?

Een zegelring is een ring met een gravure aan de rugzijde van de ring. Dit betreft een gravure in het edelmetaal zelf of in een edelsteen die in de ring gezet is, een zogenaamde zegelsteen. De gravure geeft meestal het familiewapen of de initialen weer van de familie van de drager. Hierdoor gaan sommige zegelringen al eeuwenlang mee, van generatie op generatie. De gravure wordt traditioneel in spiegelbeeld gegraveerd, zodat er een afdruk mee kan worden gemaakt in zegellak.
Wij, van DiamondsByMe, vinden het prachtig om een bijdrage te kunnen leveren aan zo’n fascinerende traditie. Daarom bieden we ook diverse mogelijkheden aan voor deze zegelringen, zodat de traditie voortgezet kan worden of wellicht nieuw gestart kan worden.

Zegelring naar eigen stijl aanpassen
Bij DiamondsByMe kun je kiezen uit een uitgebreide collectie ontwerpen, en deze geheel naar wens aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld bij iedere ring zelf het edelmetaal kiezen: platina, rose goud, goud of witgoud. Ook de steen bij een zegelring met lagensteen kan worden gekozen, zodat je uiteindelijk een unieke ring ontvangt. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren lagensteen of een specifieke edelsteen zoals de onyx, lapis-lazuli, carneool en heliotroop. Uiteraard kun je ook je eigen ideeën met ons team bespreken.

Massieve zegelring

Het maken van een massieve zegelring is duidelijk een stukje vakmanschap. Onze zegelring is geheel massief uitgevoerd en daardoor onverslijtbaar. Het grote voordeel ten opzichte van de holle zegelringen is dat deze inderdaad generaties mee kunnen gaan, zoals ze bedoeld zijn. Daarom bieden wij alleen massieve zegelringen aan.

Bij DiamondsByMe combineren we het oude ambacht van het goudsmeden met de modernste technieken. Alle ontwerpen worden, na een ruwe schets, in een digitale 3D tekening omgezet. In de zegel kan heel gedetailleerd het familiewapen, monogram of de initialen worden meegenomen. Hierdoor kun je al een realistisch idee krijgen van de uiteindelijke ring en kunnen er nog steeds aanpassingen worden gedaan naar wens. Vervolgens zijn er drie mogelijkheden hoe de gravure wordt uitgevoerd:

Zegelring met handgravure

Bij deze ring wordt de zegel in het edelmetaal met de hand uitgestoken.
Wanneer het ontwerp in de 3D tekening uitgewerkt is, gaat onze gepassioneerde goudsmid als eerste aan het werk om de zegelring te vervaardigen. Vervolgens zal onze meestergraveur met jarenlange ervaring, het familiewapen of de monogram direct in de zegelring uitsteken. Een heel secuur werk, waarbij ook de smalste lijntjes in de zegel uitgestoken kunnen worden. Een prachtig kunstwerk ontstaat, tot in het kleinste detail met de hand uitgestoken.

Zegelring met lasergravure

Het maken van een lasergravure in een massieve zegelring bestaat uit het weg laseren van lijnen in de zegel, zodat uiteindelijk het wapen of de monogram verhoogd in de zegel over blijft. Ook op deze manier kun je heel precies je familiewapen of monogram in de ring laten zetten.
Het is zelfs mogelijk de zegel op te vullen met emaille, we hebben diverse kleuren emaille tot onze beschikking. Dit geeft een bijzonder exclusieve uitstraling aan je zegelring!

Zegelring met lagensteen

De zegelring met gravure in een edelsteen vraagt om een bijzondere samenwerking tussen onze gespecialiseerde sieradenontwerper, ambachtelijke goudsmid en heraldisch meester graveur in Duitsland. Intaglio wordt de gravure in een edelsteen genoemd. Het graveren van een gedetailleerd familiewapen in een edelsteen is een speciale kunst, dat slechts door een handjevol meestergraveurs in Europa op de juiste manier beoefend wordt.

In de antieke oudheid konden alleen zachtere edelstenen, zoals lapis-lazuli bewerkt worden. Maar door het gebruik van roterende schijven die met harde diamant vervaardigd zijn, kunnen op zeer gedetailleerd niveau veel meer soorten edelsteen met de hand bewerkt worden. De edelsteengravure in onze zegelringen is daardoor een prachtig voorbeeld van een uniek staaltje vakmanschap door de meesterhand. Wij zijn er enorm trots op!

Wat kan ik in de zegel laten graveren?

Traditioneel werden én worden er familiewapens en monogrammen in een zegelring gegraveerd. In het oude Rome en Griekenland was een zegelring het meest waardevolle bezit van een man, en werd vaak bewaakt door alleen die mannen die de keizer 100% vertrouwde. Met de zegelring werd een wet of een daad goedgekeurd en vaak het lot bezegeld. Met het verstrijken van de eeuwen werd de zegelring steeds minder een praktisch middel en steeds meer een bijzonder modeaccessoire. Het liet zien dat je van een vooraanstaande familie afstamt. Nog steeds is het een mooie traditie om familiewapens in een zegelring te laten graveren en deze generaties door te geven. Neem een kijkje in onze kennisbank over gravures om te zien wat de mogelijkheden zijn.

De regels van de heraldiek bepalen hoe het wapen gegraveerd hoort te worden voor de familieleden. Zo kan de vader van de familie allerlei onderdelen toevoegen, zoals de wrong, helm en dekkleed. De ongehuwde dochter draagt het familiewapen officieel in een ruitvorm, de getrouwde dochter of vrouw in een ovale vorm. Zegelringen zijn immers niet alleen voor mannen, we verkopen ook vrouwelijke varianten die prachtig vormgegeven zijn.

Overigens heeft iedereen in Nederland het recht een familiewapen te creëren, wanneer er geen familiewapen bekend is. Het gebruik van een geregistreerd adellijk wapen mag uiteraard niet gebruikt worden, en het is wel zo netjes een nieuw wapen te ontwerpen en niet te kopiëren.
Het bekende wapen van de vrijmetselarij met passer en kompas wordt trouwens ook graag gebruikt op zegelringen.

Een zegelring eigent zich echter ook zeer goed voor andere inscripties. Denk bijvoorbeeld aan een vingerafdruk, bijvoorbeeld van je partner of van een geliefd persoon. Daarmee kun je eveneens een prachtig herinneringssieraad creëren.

Heb jij zelf nog ideeën of wensen? Neem gerust contact op met onze creatieve sieradenontwerpers. Zij denken graag met je mee en informeren je over alle mogelijkheden om dit unieke sieraad samen te stellen. Wat zou jij in jouw zegelring willen graveren?