+3110 - 747 00 00
Voordeel tot 30% | levenslange garantie | 60 dagen bedenktijd
Selecteer uw verzendbestemming & valuta

Shoppingbag

Je shoppingbag is leeg

Bekijk het aanbod op onze website en voeg producten toe aan je shoppingbag.

Gouden zegelringen

Zegelringen
Zegelringen
Rolex stijl
Rolex stijl
Monogram
Monogram
Fantasie
Fantasie
Filteren
Geselecteerde filters Zegelring ', Goud ',
Een uniek sieraad voor ieder budget
Gratis verzending en 60 dagen retourrecht
Wij vervaardigen ook uw eigen, unieke ontwerp!
Gratis verzending en 60 dagen retourrecht

Het dragen van een zegelring, zowel door dames als door heren, is weer helemaal terug van weggeweest. Een zegelring is natuurlijk ook een prachtig en elegant sieraad, dat naast de esthetische waarde vaak ook emotionele waarde met zich meedraagt. Een zegelring is immers het perfecte sieraad om van generatie op generatie door te geven.

De historie van mannen met gouden zegelringen

Het dragen van zegelringen gaat maar liefst duizenden jaren terug, en was in de eerste plaats een typisch mannending. De zegelring was dan ook een echt multifunctioneel sieraad, met als voornaamste kenmerk een gravure op de rugzijde van de ring. Dit was doorgaans een afbeelding van het familiewapen of de initialen van de drager. Deze afbeelding was niet alleen een onderscheidingsteken dat hielp bij het identificeren van de ringdrager, maar werd tevens gebruikt bij het maken van afdrukken in zegellak. Zo kon een belangrijk document worden voorzien van een bewijs van echtheid. Deze originele functie van de zegelring heeft inmiddels plaatsgemaakt voor de handtekening, waardoor het meer een modeaccessoire is geworden. Dit neemt niet weg dat de functie van een zegelring als familie-erfstuk nog steeds erg actueel is. Zegelringen worden namelijk nog steeds vaak van vader op zoon doorgegeven.

Is er verschil tussen heren zegelringen of dames zegelringen?

Niet alleen heren maar evengoed dames kunnen een zegelring met elegantie dragen. Uiteraard bestaan er wel wat verschillen tussen zegelringen bedoeld voor dames of voor heren. Allereerst zijn dames zegelringen vaak voorzien van meer decoratieve versieringen in de band en in de plaat van de ring. Dit kan zijn in de vorm van een prominente diamant, een reeks kleine diamantjes of een filigrain bewerking. Daarnaast is de plaat van een dames zegelring doorgaans een stukje kleiner dan die voor heren, wat hoofdzakelijk te maken heeft met de smallere vingers van vrouwen. Ook kiezen heren vaker voor een traditionele zegelsteen in een donkergroene, blauwe of zwarte kleur, terwijl dames sneller de voorkeur geven aan een lagensteen in een vrouwelijke kleur zoals rood, lichtblauw of lichtgroen. Bij zegelringen voor dames wordt qua vorm bovendien vaker gekozen voor rondere vormen, terwijl die voor heren vaak strakke, vierkante lijnen hebben.

De populairste redenen waarom men een zegelring draagt

Zegelringen werden vroeger met een andere reden gedragen dan nu het geval is, en hebben hiermee hun praktische functie inmiddels verloren. Deze verandering neemt overigens niet weg dat er tegenwoordig nog steeds een grote vraag is naar unieke, handgemaakte zegelringen. Het blijft immers een klassiek sieraad met veel charme. De populairste redenen voor het dragen van een zegelring zijn dan ook de volgende:

  • Het dient als statement item om de persoonlijkheid van de drager weer te geven
  • Het is een erfstuk, dus het heeft een grote emotionele waarde
  • Het doet dienst als fashion item, passend bij een bepaalde stijl of outfit

Door het vervaardigen van deze unieke sieraden hopen wij dan ook een mooie bijdrage te kunnen leveren aan het voortzetten of creëren van een nieuwe familietraditie.

Welke gouden zegelringen wij aanbieden

Een zegelring moet een uniek pronkstuk zijn. Een 'one of a kind' sieraad dat generaties lang meegaat, en waar je jarenlang plezier van hebt. Dit is dan ook precies de reden dat je met onze zegelringen talloze kanten op kunt, en we enkel de beste kwaliteit materialen gebruiken.

Het basismateriaal voor onze zegelringen is dan ook altijd goud, witgoud, roségoud, platina of zilver. Kortom, edelmetalen die hun waarde weten te behouden. Wil je bijvoorbeeld een zegelring met een waarde die gelijk staat aan goud, maar houdt je niet zo van de geelgouden kleur? In dit geval zijn witgouden zegelringen een uitkomst.

Naast de verschillende edelmetalen kun je kiezen voor een zegelring met of zonder steen op de rug. Wanneer je voor een steen kiest, is er de keuze uit de prachtige zwartgekleurde onyx, de carneool met zijn rijke rode kleur, een azuurblauwe lapis lazuli of de groengekleurde heliotroop met kenmerkende rode vlekjes. Kies je voor een zegelring zonder steen, dus enkel met een plaat vervaardigd uit het edelmetaal van je keuze, dan is een zogenoemde pinkring wellicht wat voor jou. Het dragen van een zegelring aan de pinkvinger geeft een stoere en toch classy uitstraling, waarmee je jezelf kunt onderscheiden. Wil je echter een compleet ander uiterlijk dan de gemiddelde zegelring? Denk dan eens aan de zogenoemde Rolex ring. Dit is een ring welke het typische geschakelde uiterlijk van een Rolex horloge heeft.