+3110 - 747 00 00
Voordeel tot 30% | levenslange garantie | 60 dagen bedenktijd
Selecteer uw verzendbestemming & valuta

Shoppingbag

Je shoppingbag is leeg

Bekijk het aanbod op onze website en voeg producten toe aan je shoppingbag.

Witgouden oorbellen

Oorstekers
Oorstekers
Oorhangers
Oorhangers
Creolen
Creolen
Edelsteen
Edelsteen
Exclusief
Exclusief
Klassiek
Klassiek
Modern
Modern
Filteren
Geselecteerde filters Witgoud ',
Gegarandeerd de laagste prijs
Gratis verzending en 60 dagen retourrecht
Wij vervaardigen ook uw eigen, unieke ontwerp!
Wij vervaardigen ook uw eigen, unieke ontwerp!

Wit-zilverachtige oorbellen, die schitteren en glanzen als je je hoofd beweegt, maar die toch van goud zijn: dat zijn witgouden oorbellen. Onze handgemaakte witgouden oorbellen zijn stuk voor stuk uniek en gemaakt met liefde. Ze zijn gemaakt om de schoonheid van je gezicht te accentueren.

Alle oorbellen die je op onze site ziet kun je van witgoud laten maken. Wit goud leent zich heel goed voor oorbellen in verschillende stijlen. Van oorknopjes of oorringetjes (creolen), tot opvallende oorhangers met diamantjes en moderne oorbellen met een strak design: je kunt ze door ons laten maken in witgoud. Witgoud is de perfecte keuze voor iemand die wel de kwaliteit van goud wil, maar minder dol is op de gelige kleur van natuurlijk goud. Omdat je oorbellen zo dicht bij je gezicht draagt, is het belangrijk dat de kleur ervan past bij je huid. Oorbellen van witgoud laten mensen met een koelere ondertoon in hun huid stralen. Heb je een warmere huidtint, dan is rood goud of geelgoud vaak de betere keuze.

De kleur van witgoud

Witgoud is, net als geelgoud, een echt edelmetaal. Goud komt in de natuur alleen voor als geelgoud, witgoud wordt dus niet in de natuur gevonden maar gemaakt door edelsmeden. Dit kan op twee manieren: door ‘gewoon goud’ te mengen met andere, wittere metalen zoals palladium, of door het goud te rhodineren. De edelsmid brengt dan een dun laagje van het harde edelmetaal rhodium op de buitenkant van een gouden sieraad aan. Rhodium heeft een mooie witte kleur en is niet gevoelig voor invloeden van buitenaf. Het geelgouden sieraad gaat meer blinken en krijgt de wittere, zilverachtige kleur die zo typisch is voor witgoud. Je kunt dit vergelijken met verzilveren of vergulden. Mede door het rhodium laagje waardoor je oorbellen zo mooi wit worden adviseren wij je om diamanten oorbellen in witgoud te kopen.

Witgoud en platina

Misschien vind je het lastig om te zien of een sieraad van zilver, witgoud of platina is. Al deze edelmetalen lijken namelijk wel wat op elkaar. Toch kun je, ook als leek, vaak wel verschillen herkennen:

  • Witgoud is wat meer zilverachtig van kleur, terwijl platina een zweem van grijs heeft.
  • Witgoud oxideert niet en is anti allergisch, terwijl zilver soms wat zwart kan uitslaan.
  • Het rhodiumlaagje dat op witgouden sieraden is aangebracht kan op den duur wat slijten.
  • Platina blijft van zichzelf wit en stralend, als je het goed verzorgt.
  • Verder heeft zilver een lagere dichtheid dan witgoud, terwijl de dichtheid van platina hoger is dan die van witgoud.
  • Platina is duurder dan witgoud, zilver is goedkoper

Eén witgouden oorbel

Heb je 1 gaatje in je oor, of meerdere gaatjes waar je graag unieke, losse oorbellen in draagt? Ben je op zoek naar één witgouden oorbel en wil je er geen twee bestellen? Dat is geen probleem voor ons. Wij maken alle sieraden op bestelling en houden geen voorraad aan. We kunnen dus gemakkelijk 1 enkele witgouden oorbel voor je maken. Vanzelfsprekend betaal je voor een losse witgouden oorbel ook minder dan voor een paar. Neem gerust contact met ons op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn als je één witgouden oorbel wilt laten maken.

Ik heb in mijn rechteroor 4 gaatjes, links maar 1. Voor de drie bovenste gaatjes van mijn rechteroor heb ik bij DiamondsByMe 3 enkele witgouden oorbelletjes laten maken. Ze passen heel mooi bij elkaar, maar zijn toch alle drie net even anders. Elk oorbelletje is anders van vorm en als je ze draait is de lichtval steeds weer anders, waardoor het lijkt of ik steeds andere oorbellen draag. Ik was verrast hoe makkelijk het was om ze zelf te ontwerpen en nog verraster toen ik hoorde hoe snel DiamondsByMe ze voor me kon maken: niets dan lof dus!

Loux draagt behalve de kleine witgouden oorbellen graag oorhangers en opvallende halssieraden van platina