Zilver | DiamondsByMe

Zilver

Zilver is een zacht materiaal, maar wel één van de metalen wat bijna puur verwerkt wordt. De aanduiding 925 zegt het eigenlijk al: van de 1000 deeltjes in een legering zijn er 925 puur zilver, de overige 75 deeltjes zijn koper. In zijn zuiverste vorm is zilver, ook wel fijn zilver genoemd, veel te zacht om te verwerken. Door de toevoeging van koper aan de 925 deetljes zilver, wordt het materiaal versterkt. Hierdoor kan het goed verwerkt worden in bijvoorbeeld juwelen.

Voor- en nadelen zilveren juwelen

Een groot voordeel is dat zilver een relatief goedkoop materiaal is ten opzichte van goud. Daarnaast heeft zilver een mooie witte uitstraling en is het relatief zacht waardoor het zich redelijk goed kan laten omvormen. Hierdoor werden er vroeger al veel juwelen gemaakt van zilver. Een nadeel van zilver is dat het kan oxideren door zonlicht of door de zuurgraad van de huid. Met andere woorden kunnen zilveren juwelen zwart worden. Over het algemeen heeft 90% van de mensen hier geen last van. Maar het kan natuurlijk zo zijn dat jij of jouw geliefde niet goed reageert op zilveren juwelen. Wij begrijpen dat je niet het risico wilt lopen dat dat éne bijzondere cadeau zwart wordt of daardoor een allergische reactie optreedt. Daarom raden wij aan om bij twijfel voor 9 karaat witgoud te kiezen. Er zijn relatief weinig mensen die allergisch zijn voor (wit)goud. En de kans is daarmee dus groter dat jij of jouw geliefde ultiem kan genieten van dat mooie persoonlijke sieraad.

Zilveren juwelen onder de 8 gram worden in Nederland niet gekeurd. Juwelen die meer dan 8 gram wegen krijgen één van de volgende keurtekens.

Hier lees je meer over het onderhoud van zilveren juwelen.

Klik hier voor een overzicht van al onze sieraden in zilver: