Shoppingbag

Je shoppingbag is leeg

Bekijk het aanbod op onze website en voeg producten toe aan je shoppingbag.

Zegelring gravures

Zegelringen en wapengravures

Bezegel de mooiste momenten van je leven met onze prachtige zegelringen

Een jarenlange traditie de sieradenwereld is de zegelring. Vaak gaat het om een ring welke al jaren in de familie is en van vader op zoon doorgegeven wordt, of natuurlijk van vader op dochter. Zo kan er een familiewapen of de initialen van de drager (monogram) gegraveerd worden in de ring. Uiteraard zijn er nog vele andere mogelijkheden.

Elke zegelring van DiamondsByMe wordt met de hand gemaakt in Nederland, waarna deze naar onze meestergraveur in Duitsland wordt gestuurd. De meestergraveur graveert met zijn vakmanschap de mooiste details in de lagensteen. Door de combinatie van prachtig handwerk met de 3D techniek en het vakmanschap van DiamondsByMe, wordt er een uniek exemplaar van jouw droomring vervaardigd.
Of je nu kiest voor een exclusief wapenschild gravure, welke door een meestergraveur met de hand in de steen wordt gegraveerd, of voor een eigen ontwerp; alles is mogelijk.
Een handgemaakte ring met een eigen karakter!

Op deze pagina vind je alle mogelijkheden, zoals de verschillende kleuren lagenstenen, de ringen waarin een lagensteen geplaatst kan worden, maar ook voorbeelden van mogelijke gravures voor in jouw zelf samengestelde zegelring. Uiteraard kun je ook een eigen ontwerp naar ons opsturen. Onze designers beoordelen of het eigen ontwerp geschikt is voor een gravure.Zegelring types

Zegelringen zijn er in twee types; ringen volledig van goud waarin de gravure handmatig zal worden gegraveerd (gestoken), het goud op de belijning van de gravure word weg gegraveerd waardoor de afbeelding zichtbaar blijft. Het andere type ring bestaat uit een goud met daarin een gezette steen. Deze steen zal op dezelfde manier handmatig worden gegraveerd.

Alle zegelringen die wij maken zijn massief. De zegelring moet sterk genoeg zijn om minimaal een generatie mee te gaan. Onze meestergoudsmeden hebben jarenlange ervaring in het maken van de mooiste zegelringen. Een goede zegelring is van massief goud, waarbij de steen is gezet in een mooie strakke zetting.

Zegelring Stenen

Zoals de naam al zegt, bestaat een lagensteen uit verschillende lagen. De handgraveur zal de bovenste laag met de hand weg steken (graveren), waardoor de onderliggende laag zichtbaar wordt. Hierdoor krijg je een prachtig contrast waarbij een schitterende tekening tot leven wordt gebracht in je eigen unieke zegelring. Bij een gravure in een onyx blijft de gravure geheel zwart, de gravure zal zichtbaar zijn door het hoogte verschil en glans maar minder goed naar voren komen als bij het effect van bijvoorbeeld een lagensteen.

Monogram gravures

Een monogram gravure is een gravure van initialen. Zo'n gravure is mogelijk in vele verschillende stijlen.
Hieronder staan een aantal voorbeelden van monogram gravures, uiteraard zijn de mogelijkheden hier weer oneindig. Wil je bijvoorbeeld een zelf ontworpen monogram in je zegelring laten graveren of misschien met een persoonlijk handschrift? Neem gerust contact met ons op, zodat wij een offerte voor je kunnen maken.

Wapen gravure

De zegelringen uit onze collectie kunnen door onze meestergraveur voorzien worden van een wapengravure. Hieronder geven wij wat voorbeelden van wapengravures met daarbij een prijsindicatie.
Van oudsher zijn er familiewapens, sommige hebben enorm veel details en andere zijn wat minder gedetailleerd. De details van de gravure zijn kosten bepalend. Voor ieder familiewapen zal de prijs dus anders zijn. Wil jij weten wat de exacte kosten zijn om jouw familiewapen in een ring te laten graveren? Neem contact met ons op. Onze specialisten maken graag een offerte voor je.

1 t/m 2 €195,- | 3 €295,- | 4 t/m 7 €345,- | 8 t/m 10 €425,- | 11 t/m 15 €525,-


Handgravures voor zegelringen

Heb je liever een massieve zegelring zonder steen, maar wel met een persoonlijke gravure? In bijna iedere ring uit onze collectie kan een handgravure worden geplaatst. Een handgravure wordt geplaatst door onze meestergraveur dit doet hij door mt een steker lijnen uit het materiaal weg te halen. Het creëren van brede en smalle banen vergt veel vakmanschap. Dit doet hij door te ‘spelen’ met de zijkanten van de graveersteker. Brede banen worden ook wel glanslijnen genoemd, omdat deze de gravure extra glans geven.

Wil je een naam of andere tekst in een ring laten graveren? De kosten hiervoor zijn ongeveer €15,- per letter. Een monogram in een zegelring laten graveren kan vanaf €65,- en een wapengravure vanaf €110,-

Gravures direct in de ring

Bij DiamondsByMe werken we met een vernieuwende 3D techniek voor het vervaardigen van onze sieraden. Doordat de ring eerst getekend wordt in een 3D ontwerp programma, kan een gravure direct in de tekening verwerkt worden. Hierdoor kan deze in de gieting mee genomen worden. Dit kan al vanaf 25,-.
Om je gravure een extra rijke uitstraling te geven, hebben wij ook de mogelijkheid om een ring op te vullen met emaille. Het edelmetaal rondom de gravure wordt weggehaald, waarna de ring wordt opgevuld met emaille. Wij hebben verschillende kleuren emaille in ons assortiment.

Bekijk hier ons volledige aanbod zegelringen

Eigen ontwerp

Uiteraard kun je altijd zelf een ontwerp voor een zegelring maken. Alle genoemde prijzen zijn puur ter indicatie. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Indien je een gravure in een zegelring laat plaatsen, kan de ring niet meer retour genomen worden.